Rishøj Svømmeklub
29 | 09 | 2021

Dagbog Rimini

2002 Træningslejr

Med talentholdet på træningslejr i Rimini / San Marino i Italien

Så er vi hjemme efter en vel overstået træningslejr med talentsvømmerene i Rishøj IF. Svøm. Turen gik i år til Italien. Vi var af sted i skolernes efterårsferie - uge 42.
Det er første gang, vi har været så langt væk hjemmefra på træningslejr, siden vi i 1997 startede med at tage på træningslejr. Det er blevet en årlig tilbagevendende begivenhed for svømmeafdelingens talenthold.
Den første træningslejr gik til Sakskøbing i 1997, siden Åby i Sverige i 1998, Åbybro ved Ålborg i 1999, Kolding i 2000, Fredericia sidste år og endelig i år Rimini/ San Marino i Italien.
Drømmen har, lige siden vi startede med at tage på træningslejr, været at komme til det store udland. Den drøm har vi i år realiseret. Svømmerne på talentholdet har hjulpet til med at samle penge sammen, ved blandt andet at hjælpe til med uddeling af Stafetten - foreningsbladet- og deltage som hjælpere i andre events inden for Rishøj Idræts Forening.
Vi trænere har i foråret skrevet breve og lavet budget, som blev sendt ud til 50 forskellige firmaer i Køge og omegn, for at bede om deres sponsorstøtte til denne tur. Desværre var der ingen positiv respons. Heldigvis med svømmeafdelingens opbakning lykkedes det alligevel at få stablet denne tur på benene.
Og det har været en vellykket tur. Vi har været ti svømmere i alderen 11 til 20 år af sted samt to instruktører af sted. Vi var af sted sammen med Svendborg Svømmeklub, hvilket også var en oplevelse. Turen frem og tilbage foregik i bus. Det var en tur på godt et døgn; men det var ikke noget problem, det gav en god chance for det sociale samvær.
I løbet af den uge fik vores svømmere udfordret sig selv, og prøvet deres kræfter af, da de svømmede fire timer hverdag, hvilket er en del mere, end hvad de er vant til. Så det var nogle trætte svømmere vi havde med hjem, men de havde trods alt nydt turen, hvor de også havde fået en chance for at lære hinanden endnu bedre at kende.

Tak for en god tur!

Plask våde svømmehilsner jeres instruktører Stine og Charlotte

Dagbog lørdag den 12/10 2002

Alle svømmere mødte glade og spændte op på Ølby Station den 12/10 kl. 12, med stor forventning om en kanon træningslejr.
Vi vinkede farvel til vores forældre med et stort smil ved tanken om en forældrefri uge i Italien!!! Vi kørte til Nyborg, hvor vi skulle skifte til sovebus. Forud ventede der os 22 timers kørsel.
Da vi godt og vel var kommet over grænsen til Tyskland, holdt vi ind på en rasteplads for at strække benene og for at få lidt frisk luft. Senere på aftenen blev der sat en film på, som vi fik noget af tiden til at gå med at se. Klokken 2400 blev bussen lavet om, så vi kunne sove i den. Der var delte meninger om, hvor godt man lå.


Dagbog søndag den 13/10 2002

Klokken 0700 søndag morgen blev bussen igen lavet om, så vi igen kunne sidde i op. Resten af vejen gik med at se på den flotte natur. Og dem, som ikke fik sovet om natten, fik nu sovet.
Ved 12-tiden nåede vi endelig frem til det hotel i Rimini, hvor vi skulle bo. Da vi åbnede bagagerummet, fandt vi ud af, at der var gået hul på en vandslange, så meget af bagagen var blevet våd.
Lidt over to om eftermiddagen blev vi kørt til en svømmehal i San Marino, hvor der skulle svømmes et hårdt program. Vi svømmede på 50 meter baner, og da der ikke var klor i vandet ( det var der altså - trænerne ) var vandet meget tungt at svømme i.

Louise og Mette

Dagbog for mandag den 14/10 2002

Klokken halv syv blev hele banden vækket af Charlotte med en bestemt banken på døren. Efter banken på døren skulle der pakkes svømmetøj og spises klokken 7. Morgenmaden var “billig”-tørt brød og sur yoghurt! Efter morgenmaden gik turen mod svømmeren (svømmehallen) til 2 timers svømning. Samlet distance svømmet blev 4.150 meter, og så var vi flade og løbet tør for tid. Tre timer efter ankomst til svømmehallen gik turen “hjem ad” mod hotellet, hvor der blev hvilet en time, og så var der frokost. Frokosten var klart god, bestående af pasta med kødsovs og spyd med pomfritters.
Efter frokost gik vi i fællesskab en tur ned langs den gade vi bor på til et supermarked 7 minutter borte.
Direkte tilbage fra shopping gik det mod svømmeren, hvor vi var fra klokken 15-17, hvorefter Ove - vores buschauffør - kørte os hjem. Da vi kom hjem, gik vi atter på shopping i et par timer, før vi vendte tilbage for at spise.
Dinner bestod af: Kød, kartofler, æg og pasta, samt en halv fersken til dessert. Efter aftensmaden blev der nok engang ledt efter Ann-Sofies pung! Da eftersøgningen blev indstillet spillede vi Trivial Pursuit. Drengene og Ann-Sofie spillede lige mod Katrine og Søs inden spillet blev afbrudt!
........Og nu er alt stille!

Kenneth og Ann-Sofie

Dagbog for tirsdag den 15/10 2002

Vi blev vækket klokken 0630, og klokken 0700 spiste vi morgenmad.
Klokken 0745 kørte vi til svømmehallen. Så svømmede vi 2 timer, og det var pænt hårdt.
Lige efter svømningen kørte vi til San Marino, hvor vi shoppede et par timer og var oppe i et højt tårn, og se ud over landet.
Så ville vi ellers have været på torturmuseerne, men begge steder var lukkede.
Senere kørte vi tilbage til svømmehallen, hvor vi skulle svømme 2 timer.
Som en glædelig overraskelse, fik vi Svendborgs træner Tommy over for at øve vendinger med os. Efter endt træning tog vi tilbage til hotellet og spiste aftensmad: Pasta, hakkebøffer med fritter.
Efter aftensmaden var der massage på værelserne, og derefter var det godnat og sov godt!!

Kasper og Trine

Dagbog for onsdag den 16/10 2002

Vi spiste morgenmad kl.0700, og så tog vi til træning. Vi skulle kun svømme en gang i dag. Det var et udholdenheds-program. Efter træningen tog vi til Bologna, hvor vi skulle shoppe; men Kasper ville med Svendborg holdet til Ferraribyen.
Da vi andre var i Bologna, skulle vi selvfølgelig kigge på nogle udstillinger. Vi så de to skæve tårne i Bologna. Efter det fik vi lov at gå rundt i byen på egen hånd. Klokken 1700 blev vi hentet i bussen og kørt til hotellet. Godnat og sov godt!

Kaspers beretning fra Ferrari

Om onsdagen fik jeg min dag alene væk fra de andre fra Rishøj.
Jeg tog til Ferrarimuseerne sammen med Svendborg.
De andre ville hellere kigge på meget gamle ting.
Det startede med, at vi satte de andre af i Bologna, og så kørte vi til Modena. Vi kørte cirka en time til byen, hvor der var et meget flot Ferrarimuseum. Her så man alle bilerne på tæt hold, også F1-bilerne. Derefter kørte vi over til deres testbane, hvor der var et løb med gamle Ferrarier. Efter at have set det, kørte vi til deres fabrik. Over for den lå der en meget flot Ferrari shop, hvor man kunne købe alt med et Ferrari logo på, der var blandt andet askebægre, et gammelt F1-rat og en gammel knastaksel.
Derefter kørte vi hjem igen. Alt i alt var det en meget god dag, og nok mere spændende end at kigge på gamle ting!

Godnat og sov godt!

Jan og Søs (Kasper Ferrari)

Dagbog for torsdag den 17/10 2002

Som sædvanlig blev vi vækket tidligt om morgenen - klokken 0630, og morgenmaden serveret klokken 0700. Der var stor mangel på boller og nutella, hvilket betød en hård start på dagen for Rishøj svømmerne. Vi startede for alvor dagen med to timers svømning klokken 0830.
Dog var der indlagt leg den første halve time! Efter en umættende frokost tog et par stykker på stranden; men det var dog ikke alle der var i vandet.
Så var vi i svømmehallen igen, igen! Efter et hårdt program med masser af ben og sprint kom dagens sjove indput: Kasper (vi svømmer på 50 meter baner) og Kasper stiller et “velovervejet” spørgsmål: “Hvor mange baner er så 25 meter?!” Det er så her Kaspers nye ven kommer ind i billedet! Vi drog alle en tur ud og brugte vores sidste penge. Vi ( pigerne ) gjorde holdt ved en skrammelbutik. Her fandt vi så Kaspers nye ven - kvajehuen - som gik til ham senere om aftenen, for bemærkningen i svømmehallen.
Resten af aftenen gik med at pakke! Pakke meget hurtigt og efter Stines (træneren) mening. Ja, mere har vi ikke for denne gang.

P.S. Nå jo! Søs har i dag lært os et ordsprog på sønderjysk: Venne gehe tog? Venne mand han fyffe i fløjt! Then gehe tog. Oversættelse: Hvornår går toget? Når manden fløjter i fløjten, så går toget.
(Man skulle jo nok have været der!)

Godnat og sov godt!

Katrine og Malene

Dagbog for fredag og lørdag den 18 & 19/10 2002

Ja, så var dagen kommet, hvor vi skulle til at vende næsen mod Danmark igen.
Folk blev sædvanligvis vækket halv syv og morgenmaden var klokken syv.
Jeg ( Charlotte ) havde dog vækket Katrine klokken seks, da vi havde givet hinanden hånden på at gå ned til stranden og morgenbade! Og badet det fik vi da!
Efter morgenmaden blev værelserne ryddet, og Stine og jeg tjekkede igennem for glemte sager.
Klokken cirka otte kom en italiensk bus, og kørte os til svømmehallen.
Den første time blev der svømmet seriøst, og den sidste time havde vi i samarbejde med Svendborg arrangeret nogle holdkapper af forskellige arter - nogle mere seriøse end andre.
Holdene var miksede, og det så ud som om, at svømmerne havde det sjovt!
Så var det i omklædningen for sidste gang!
Tilbage på hotellet fik vi pakket bussen, spist frokost og så var det ellers af sted mod Danmark.
Vi fik lov, efter svømmernes høje ønske, at se Pearl Harbour.
Det mest interessante på turen hjem, var da “kvajehatten” skulle uddeles! De nominerede var....... og Malene vandt stort til resten af bussens store morskab. Mette vandt et par colaer fra chaufføren, da han kom med nogle gåder til bussen, som Mette var mest kvik til at klare!
Lørdag morgen vågnede vi op i Tyskland, hvor folk lige kunne nå at brænde de sidste penge af.
I Kolding tog vi afsked med Svendborg og med Ove og Åse (vores chaufførere).
Og så var vi hjemme! Efter en dejlig uge med en halv snes trætte svømmere og to trætte trænere! Tak for en god tur! Godnat og sov godt!

De to trænere Stine og Charlotte

Login Form