Rishøj Svømmeklub
26 | 11 | 2022

Hvem er vi ?

Hvem er vi???
Rishøj I. F. Svømmeafdelings Maskot

Rishøj Svømmeafdeling, blev etableret i marts 1993. Lige fra starten har det for Svømmeafdelingen været en målsætning, at det skulle være sjovt at gå til svømning. Vi har mange børnehold og en del babyhold, samt voksen og pensionisthold. På disse hold, er leg og sjov en stor del af undervisningsformen.

Denne undervisningsform skal i første omgang gøre børnene fortrolige med vandet. Senere starter den egentligeRishøj Svømmeafdeling, blev etableret i marts 1993. Lige fra starten har det for Svømmeafdelingen været en målsætning, at det skulle være sjovt at gå til svømning. Vi har mange børnehold og en del babyhold, samt voksen og pensionisthold. På disse hold, er leg og sjov en stor del af svømmeundervisning, når børnene bliver gode nok til at svømme på enten børn begyndere, børn øvede eller måske endda vores talenthold. Vi har også et hold for handicappede og et hold med vandgymnastik. I den forbindelse kan vi også nævne, at klubbens sidste nye tiltag, at at forsøge, at starte et XL hold, der er udenfor svømmehallens normale åbningstid. Dette hold er for folk der gerne vil tabe sig, men samtidig ikke ønsker, at komme i svømmehallen sammen med de offentlige badere.

Da man etablerede Rishøj Svømmeafdeling i marts 1993, var det med en målsætning om at få en klub med et stabilt medlemstal, og få en klub, hvor medlemmerne havde lyst til at engagere sig i den daglige drift. Det er lykkedes til fulde. Vi har i dag ikke som mange andre afdelinger, et problem medRishøj I. F at stille med bestyrelse, og trænersituationen er stabil. Dette at vi har så stabil en bestyrelse og trænerstab, gør at svømmerne vil opleve en meget lille udskiftning af personale, hvilket i sidste ende betyder at man kommer til at kende sin træner godt, hvilket skaber tryghed, hvad der især er vigtigt for vores nye medlemmer.

Fra bestyrelsen og trænernes side, gøres der i det daglige, store bestræbelser på at få det hele til at køre gnidningsfrit. Hvis der opstår et akut problem, så bliver det løst enten af trænerne selv, i samråd med enten Svømmehallen eller formanden og cheftræneren. Denne organisering af “kommandovejen” betyder, at et problem meget sjældent får lov til at vokse sig særlig stort. Det kan da også aflæses i antallet af klager, da der i den tid klubben har eksisteret, har været mindre end en håndfuld klager.

Rishøj Svømmeafdeling, er startet med det formål, primært at det skulle være sjovt og hyggeligt at lære at svømme, men også det sociale samværd er vigtigt. Klubben har derfor indført, at der en gang årligt, bliver afholdt en “familiedag”. Til denne dag, understreger klubben virkelig at den ikke kun er for dem, der vil have en svømmekarriere på konkurrence niveau, men at den er for alle, fra spæd til ældre. Der bliver svømmet samlet antal meter, og alle deltager efter lyst og evner, der er ingen krav om distancens længde. Svømmerne får udleveret diplomer og kan købe mærker, hvis de ønsker dette.

Hvis du synes at svømning er noget for dig, i et hyggeligt og rart miljø, så ring og hør, om der er plads på et hold for dig. Bemærk dog at på grund af vores popularitet som klub, kan det være svært at få en plads, på nogle af især børneholdene - men ring, eller skriv en e-mail og så vil vores assistent se på sagen.

God fornøjelse!

Med venlig hilsen

Rishøj Svømmeafdeling

Login Form