Rishøj Svømmeklub
20 | 06 | 2021

Hold-beskrivelser

Baby 0 - 1½ år.

 

Dette er holdet for de yngste medlemmer af familien. Det foregår i det varme babybassin, hvor vi er helt uforstyrrede af andre badegæster. Vi arbejder på at gøre barnet fortroligt med vand i større mængder samt de nye og store omgivelser med alle de fremmede lyde og mennesker.

Her på holdet er ikke tale om indlæring af svømmefærdigheder, men vi vil gennemgå små øvelser og lege, som gør barnet bevidst om sine egne motoriske funktioner samt styrker den psykiske udvikling. Det vigtigste på holdet er dog at skabe nogle rammer, der gøre barnet glad og tryg i vandet, som gør, barnet kan skabe den nære kontakt og fortrolighed til den forælder, der er med i vandet og som under kyndig vejledning fra de 2 trænere, hjælper barnet gennem de mange øvelser. Samtidig er det også en rigtig god mulighed for, at være sammen med de andre børn og forældre på holdet.

Baby 1 ½ - 2 ½ år.

 Holdet her er for de lidt større babyer, og her vil der være lidt mere gang i den. Under den kyndige vejledning fra de to trænere, der er tilknyttet holdet, er det stadig forældrene der hjælper barnet igennem øvelserne. Undervisningen vil stadig foregå gennem lege, sange og små øvelser, men der vil blive inddraget flere redskaber i undervisningen, i form af plader, små bolde, dykketing osv., hvilket vil bevæge undervisningen lidt mere hen imod de første basale svømmetrin, som at plaske med benene mens de ligger på pladerne. Samtidig arbejder vi med, at barnet skal blive helt trygt ved vandet, bl.a. ved at det får hele kroppen under vand inkl. hovedet.

Sidst på året(inden sommerferien) vil der være mulighed for at få et diplom, så man kan se hvor langt man er nået med de forskellige små øvelser. Så ved både træner og forældre, hvad der skal arbejdes videre med, og hvad der bare sidder lige i øjet.

Småbørn 2 ½ - 4 år.

 Dette er holdet for dem, der er lige ved at være klar til at rykke videre op i morskabsbassinet. Forældrene er stadig med i vandet, men barnet skal i stigende grad til at forsøge selv, og vi lægger vægt på at barnet selv kommer hen til kanten af bassinet og tager fat i denne, når der gives en besked fra træneren.

På dette hold tager vi for alvor fat på at udvikle de basale svømmetrin, hvilket gør undervisningen mere svømme relateret. Gennem legen bliver de mere svømme relaterede øvelser, som at skubbe fra kanten, flyde på maven og ryggen, puste bobler og plaske med benene trænet. Redskaberne vi bruger er små og store bolde, plader, aquaorme, dykkeringe og andre ting.

På dette hold vil man også inden sommerferien kunne erhverve sig et diplom, som viser hvor meget I har lært.

 

Plask og leg.

Holdet er for børn på 3 år og op efter, der kan klare sig i det kolde vand, og som er i stand til at side stille ved kanten og forstå enkelte beskeder, som bliver givet af træneren. Undervisningen på holdet går ud på, at gøre barnet tryg ved vandet, samt de nye omgivelser og mennesker omkring dem. Hvis barnet ikke føler sig helt tryg ved vandet, og de øvelser der bliver lavet, er det i orden at den ene forælder er med i vandet.

Undervisningen vil primært bestå af vandtilvænning, som vil foregå igennem svømme relaterede lege. Det skal styrke barnets motoriske udvikling og gøre det fortroligt med de grundlæggende elementer inden for svømningen. Det er øvelser, som at få hovedet under vand, puste bobler, flyde og glide gennem vandet på maven og ryggen, samt plaske med benene på en plade eller aquaorm. Derudover vil vi 2 gange om året tage et svømme mærke, hvor de bl.a. skal prøve, hvordan det er at svømme med tøj på.

Plask og svøm i morskabsbassinet.

På holdet her handler det stadig om at lege og have det sjovt, samtidig med at undervisningen rettes mod en mere direkte svømmeindlæring. Vi vil arbejde mere målrettet med de grundlæggende øvelser som plaskeben på pladen og aquaorme, samt begynde med øvelser til crawl arme. Samtidig vil vi gennem øvelser arbejde videre med de 5 grund elementer, som f.eks. at dykke efter ringe eller flyde gennem hulahopringe. De vil samtidig også begynde på øvelser der træner det sociale samvær, og lærer dem at samarbejde med de andre børn.

Samtidig bliver undervisningen mere rettet mod det store bassin. Det vil sige, at vi med jævne mellemrum hopper fra kanten i den lave ende af 25 meter bassinet, sådan at børnene bliver fortrolige og trygge, hvor de ikke kan bunde. Derudover vil vi 2 gange om året tage et svømme mærke, hvor de bl.a. skal prøve, hvordan det er at svømme med tøj på.

 Plask og svøm i det store bassin.

Holdet er for svømmere der er fortrolige med den lave ende i det store bassin eller som er høje nok til at kunne bunde. For at gøre børnene mere trygge i vandet, må de gerne starte med at bruge både bælte og vinger, dem arbejder vi dog hen imod at fjerne fra de børn, der i løbet af sæsonen bliver klar til det. Undervisningen starter i den lave ende af det store bassin, men vi vil gradvist skabe den fortrolighed med den dybe ende af bassinet, som gør, at vi kan begynde, at svømme hele baner. Det handler fortsat om at lege og have det sjovt, samtidig med at undervisningen rettes mod mere svømning. Vi begynder at arbejde målrettet med de grundlæggende svømmeøvelser, som f.eks. crawl ben på maven og ryggen med pladen, samt vejrtrækningen og øvelser til crawl arme. Samtidig vil vi gennem sjove øvelser arbejde videre med de 5 grund elementer, som f.eks. at dykke efter ringe, flyde gennem hulahopringe, balancere på pladen eller hoppe i fra kanten.

 Børn begyndere I.

Holdet er for børn med tidligere erfaring inden for klubsvømning, og som kan svømme mindst 1 bane uden at holde fast i kanten. I må stadig gerne bruge både bælte og vinger, men I skal være helt fortrolige med den dybe ende i 25 m bassinet. Undervisningen er nu en mere målrettet svømmeundervisning, hvor vi primært kommer til at arbejde intenst med crawl og ryg crawl ben. Vi begynder at sætte armene på, så I bliver fortrolige med den sammensatte crawl, inden vi går videre med vejrtrækningen. Der gør at I bliver fortrolige med vejrtrækningen og den sammensatte crawl. Vi skal også stadig have tid til at lege og have det sjovt, så der bliver masser af tid til at dykke, flyde gennem ringene, træne hoppet fra kanten, eller forskellige boldspil i vandet. Samtidig vil vi gennem forskellige øvelser, som f.eks. vandmøllen eller balance på pladerne, træne samarbejde, balance og fortrolighed med vandet.

 Vand for vildbasser.

En mulighed for børn/unge, der ikke vil svømme konkurrencesvømning, men som synes vand er meget spændende. Målet er at fastholde de unges tilknytning til idræts- og foreningslivet samtidig med at de tilbydes mulighed for at videreudvikle deres svømmefærdigheder uden konkurrenceelement.

Vi regner med, at de er fortrolige med vandet og har lært noget svømning.

Forudsætning: De skal kunne tåle at få vand i hovedet.

 Talent I.

 Dette er holdet for børn og unge svømmere, der ønsker at dyrke svømning på et højere plan end motionssvømning. På holdet vil man bl.a. lære sammensat butterfly, vendinger og starter, samt en mere dybdegående teknik i alle 4 svømmearter, kombineret med en længere distance svømning og intervaltræning. Svømmerne vil i løbet af sæsonen få mulighed for at deltage i forskellige stævner rundt om i landet, hvor de kan prøve kræfter med sig selv og andre svømmere på samme niveau. Derudover vil der blive arrangeret en årlig træningslejr, indenlands eller udenlands.

Voksen begynder / øvede.

 Holdet er for voksne, der enten er nybegyndere og ønsker at lære at svømme, eller voksne der tidligere har lært at svømme og ønsker at friske det op igen. Holdet er også optimalt for folk med vandskræk, da træneren gerne går med i vandet, for at give den fortrolighed og støtte til den enkelte svømmer, der er behov for. Undervisningen foregår i svømmerens eget tempo og alle 4 svømmearter vil kunne trænes. På holdet lægger vi stor vægt på motionen, men endnu større vægt på hyggen. Derfor holder vi en årlig juleafslutning og sommerhygge, der giver os mulighed for også at mødes uden for svømmebassinet.

Vandgymnastik / vand aerobic.

 Hører du til en af dem der ønsker at komme i form, eller trænger til at stramme maven, balder og lår op, er dette lige holdet for dig. Her kombinerer vi styrke, kondition – og udholdenheds træning med en masse hygge og et godt socialt samvær, der giver god plads til alle.

Selv om en del af undervisningen foregår i den dybe ende af det store bassin, er det ikke påkrævet at I kan svømme eller føle jer trygge i den ende af bassinet, der vil altid blive brugt hjælpemidler, som f.eks. aquaorme og flyde pontoner, som hjælper med at holde jer oppe. Som en hyggelig afslutning på sæsonen holder vi hvert år en jule– og sommerafslutning, hvor vi laver lidt alternativ motion, som f.eks. vandpolo.

Pensionister.

Holdet er for voksne og pensionister, der ønsker at lære at svømme, eller for voksne og pensionister der tidligere har lært at svømme og som ønsker at få det frisket op igen. Holdet er også optimalt for folk med vandskræk, da træneren gerne går med i vandet for at give fortrolighed og støtte til den enkelte svømmer, der har behov for det.

Hver undervisning starter med vandgymnastik, der foregår i den lave ende af 25 m bassinet, inden I begynder på den individuelle svømme undervisning, hvor alle 4 svømme arter vil kunne trænes. På holdet lægger vi meget vægt på det sociale samvær og hygge, hvilket betyder at den gode motion og det hyggelige samvær med de andre svømmere er i højsæde.

Login Form