Rishøj Svømmeklub
29 | 09 | 2021

Dagbog Åby

1998 Træningslejr

Dagbog fra trænignslejr i Sverige Åby 1998

Mandag d. 22 juni tog 10 svømmere og 2 trænere, Per og Micky, af sted til Åby Idrætscenter i Sverige på årets træningslejr. Svømmerne blev her delt op i grupper med 2 i hver og fik stillet til opgave at skrive dagbog, 1 dag pr. gruppe. Her er hvad der kom ud af det.

Mandag d. 22 / 6-1998

Dagen startede tidligt for talentsvømmerne fra Rishøj I.F. Vi skulle mødes foran svømmehallen, meget tidligt om morgenen, kl. 6.30. Regnen plaskede ned, men vores humør var i top og alle glædede sig til ture. Fik vi nævnt at afrejsen foregik meget tidlig om morgenen!!!
Fra Ølby St. gik det med tog med Københavns Hovedbanegård. Her skulle vi mødes med Micky, der er rigtig god til at finde de rigtige spor (ik’ Micky, op og ned af rulletrapperne!). Endelig fandt vi toget der skulle køre os til Helsingør. Sejlturen var hurtigt overstået, men de fleste nåede dog at runde supermarkedet… Fra Helsingborg skulle vi til Göteborg. Helsingborg St. lignede noget fra en spøgelsesfilm. Ikke et menneske i miles omkreds. I toget gik vi os noget af en tur (dvs. gennem 4 togvogne). Da vi endelig fandt vores pladser var de spredt over hele kupeen. En hånd til vores rejseselskab!!! På Göteborg St. skulle vi videre med bus, og den skulle bare lige findes!!! På busterminalen var der igen problemer med at orientere sig (ik’ Per og Micky). Bus afgangene stod lige over hovedet på os, men ak’. Vi fandt vores bus (endelig), og vi ankom da også til Åby campingplads. Per og Micky’s fine svenske sprog var til stor hjælp (HAHA). Vores trænere var dog storsindede trods alt og lod os svømmere få de tre hytter der var klar, mens de selv flakkede rundt og søgte husly, for regnen som piskede ned. Hytterne var fede nok, men sengetøjet manglede. Det kom dog i orden.
Fra kl. 16.00 skulle svømmehallen så afprøves og det var med nogenlunde succes og mange ømme muskler. En svømmer mistede sin nøgle, men fandt den igen (heldigt hvs’ Jan). Kl. 19.00 var der dømt hygge. Det foregik hos Per og Micky, hvor vi også skulle lave programmer til om tirsdagen. Herefter trak folk sig tilbage og kl. 23.30, var der ro i alle hytter fordi dagen havde været meget lang.


Tirsdag d. 23 / 6-1998

Vi stod meget tidligt op og naturligvis, friske som vi var løb vi 5 km. Efter løbeturen spiste vi morgenmad (som bestod af det sure juice og mærkelige youghurt). Senere skulle vi så i svømmehallen hvor Per’s videokamera kørte ivrigt. Hele holdet skulle nemlig filmes, så hver mand selv kunne se sine fejl (hvis der var nogen). Dette foregik på 50 meterbaner og alle var enige om at det havde været sjovt at prøve. Bagefter fik vi en velfortjent pause på et par timer, hvor man kunne gøre hvad man ville. Kl. 16.00 gik turen atter mod svømmehallen, hvor vi skulle svømme de programmer, som vi selv havde lavet mandag aften.
Kl. 18.30 var der aftensmad.
Efter maden var der igen en pause (dejligt). Vi mødtes senere i Per og Micky’s hytte, hvor der var saftevand og kage (som var bagt hjemmefra). Bagefter gik vi ud for at spille fodbold og det blev en kamp hvor alle, undtagen holdenes målmænd lavede noget. Alle hyggede sig selv om Per og Micky slagtede både deres med og modspillere, og sørgede for at deres hold tabte. Da vi var tilbage skulle Anne Mette se fodbold med råb og skrig. Derefter gik hun til ro og så kunne vi andre lukke vores øjne.

Onsdag d. 24 / 6-1998

Vi stod op klokken 6.30 og hold kæft hvor var det hårdt. En halv time senere løb vi en tur til Kuba. Vi skulle løbe 2500 m på 12 minutter. Kubaturen startede dårligt, fordi stadion var lukket, så det måtte foregå på en stor fodboldbane. Efter løbeturen strakte vi vores muskler ud, så de blev helt lange. 1 time senere skulle vi over i svømmehallen, hvor vi plaskede rundt i 2 timer. Herefter var der frokost. Efter frokost kom der to meget kiksede taxachauffører som skulle køre os ud til ”kanut”-center. Vi havde nemlig besluttet os for en lille sejltur. Vi lejede 6 ”kanutter”(kanoer red.), og det første Micky gjorde var at ”bortføre” Mette. Vi andre, som havde holdt os nogenlunde samlet sejlede rundt på hele søen for til sidst at holde hvil på en sød lille ø. 10 min inden vi nåede øen, var Anne Mette overbevist om at hun sen en ubåd og 2 min. Senere se Stine en bjørn(som bare var en hund). På øen var vi i ca. 20 minutter. Da vi skulle fra den igen skulle Kasper holde kanoen for Jan, med det resultat at Jan faldt lige på halen og selv om vandet kun var 30 cm. dybt, blev han alligevel gennemblødt. Hele optrinnet fik Per til at knække sammen af grin. Lidt senere mødte vi Mette og Micky igen og da vi ikke ville miste dem igen, sejlede vi ind. Da vi skulle hjem snød det svenske transportsystem os. Vi kørte med tre taxier, de kørte lige langt, men priserne var tre forskellige. Aftensmaden gik hurtigt og kl. 21.00 til 23.00 svømmede vi igen. Den sidste time spillede vi vandpolo. Det var sjovt at spille, men til sidst blev det lidt for vildt.

Torsdag d. 25 / 6-1998

Dagen startede med at vi endelig fik lov at sove længe, nemlig til kl. 7.00. Kl. 8-10.00, var vi i svømmehallen, hvor vi knoklede med korte distancer og sprint.
Efter den hurtigt fortærede frokost hvor Micky, i et mislykket forsøg på at ramme sin store mund, hældte kaffe ud over både bordet og sig selv, tog vi på sightseeing til Mölndal. Her gik vi rundt og kiggede på forretninger, men da alle var trætte samledes vi hurtigt på torvet. Mens nogen spiste is, hyggede Stine og Jannie sig med at skræmme livet af samtlige svenske pensionister og andre levende væsner på torvet, da de sprang 2 balloner i luften. Efter et par timer i byen, var det atter blevet tid til at komme i svømmehallen. Her svømmede vi mere distance og endnu mere sprint. Da det var overstået var der aftensmad (Det var spaghetti med ostesovs, så Micky gik på McDonalds). Efter maden var det blevet tid til at pakke og ordne hytter, men det blev dog hurtigt afbrudt af en heftig vandkamp mellem Micky og Jan, der dog endte brat, med en flænge i hovedet på Micky. Flængen blev dog hurtigt lappet sammen af Dr. Per, så aftenen kunne fortsætte med den sidste hygge. Her blev grinet og snakket, men vigtigst af alt blev turens kvajebadehætte uddelt. Vinderen blev Jan ( gæt selv hvorfor…), som nu skal svømme med den fra den 17 aug. Og en måned frem. Aftenen blev afsluttet med en meget udmattende rundboldkamp, hvor det ene vandpolohold skulle have haft revanche, men det fik de ikke(øv øv…). Det skal dog siges at vinderholdet havde to gode kort på hånden. Det var Mette som supersprinter og Kenneth, der med 5 ”homeruns” i træk blev holdets livredder.

Fredag d. 26 / 6-1998

Vi stod igen tidligt op, for at få styr på de sidste ting. Det gjorde vi indtil kl. 7.00, hvor der var morgenmad. Kl. 8.00 skulle vi i svømmehallen for sidste gang. Her blev der svømmet tider og afslapning. Herefter skulle hytterne ryddes (for nogen var det sværere end andre ik’ Micky) og vi fik udleveret vores madpakker. Madpakkerne der bestod af roastbeef og kartoffelsalat, blev fortæret i toget på vej hjem. Hjemturen var nok noget af det værste ved hele turen. Toget fra Göteborg var forsinket og fra at have 20 minutter at løbe på ved færgen, havde vi kun 5. Vi nåede den dog, men også kun lige. På den anden side var der også forsinkelser, som blev ved og ved. På nørreport st. tog vi afsked med Micky, for resten af sommeren. På hovedbanegården ville vores S-tog ikke mere, så vi måtte på et A+ tog, der standser hele vejen. Det sidste stykke hjem blev derfor meget langt. Kl. 18.01 ENDELIG hjemme på Ølby, til knus og kram fra forældre, sagde vi farvel og god sommer til hinanden. Derefter tog alle hjem, efter en tur vi nok ikke glemmer lig foreløbig.
Talentholdet vil gene takke Per og Micky, for en god tur med mange oplevelser. Vi håber at der også kommer et tilsvarende arrangement næste år.

Jan, Kasper, Kenneth, Karsten, Anne-Mette, Karen, Mette, Katrine, Jannie og Stine
Login Form