18 | 01 | 2021

Velkommen til Rishøj IF Svømmeafdeling

2000 Træningslejr

Træningslejr til Kolding

Svømmernes egen dagbog fra turen til Kolding, der på trods af det lidt triste sommervejr blev til en rigtig god tur.

Torsdag 22 Juni – 2000

Det var tidlig morgen den 22/6. Det regnede og var gråt. Det var dagen hvor Rishøj I.F’s talenthold skulle drage på træningslejr i det mørke jylland, nærmere betegnet Kolding. Vi skulle mødes på Ølby st. klokken 8.20 og derfra skulle vi med toget til Roskilde og videre mod Jylland. Togturen var mægtig hyggelig og forløb uden forsinkelser og problemer ( ret flot klaret med tanke på at det var DSB !?!). Vel ankommet til Kolding ST. skulle vi så ud på en mindre gåtur. Der var dog en kvik svømmer der fik den geniale ide, at sende bagagen med en taxa. Som sagt så gjort. Ind i en taxa med bagagen og Anne Mette, da der jo skulle en med til at forklare vej. Da vi ankom til vandrehjemmet blev vi indkvarteret i et anneks der lå afsides, så vi kunne larme lidt mere end vi plejede (hvis det var muligt!!!). Efter indkvarteringen kom noget tiltrængt, nemlig frokosten. Den var rigtig god. Efter denne gik vi en tur ned i Kolding by. Nogle gik i forretninger mens andre bare sad på torvet og snakkede eller slikkede sol. Klokken 17.30 var der så aftensmad. Den var ligeså god som frokosten så der blev spist godt. Om aftenen skulle vi så prøve svømmehallen. Denne var der delte meninger om. Alle var dog enige om, at bunden godt kunne trænge til en ekstra rensning eller to. Efter svømningen legede vi med det store badedyr som svømmehallen stillede til rådighed. I det hele taget var de meget flinke derovre. Til sidst på aftenen var der hygge med trivial persuit, chips og sodavand. Jannie og Charlotte vandt i TP, men vi andre var tøt på. Klokken meget sent gik vi i seng, glade men trætte.

Fredag 23 Juni – 2000

Dagen startede som sædvanligt med at vi stod meget tidligt op, og gik hen og spiste morgenmad. Vi svømmede fra kl. 8 – 10 (virkeligt hårdt). Efter vi havde spist frokost var der nogle der tog ned til byen og nogle der tog i legeparken. I legeparken kunne man ro i både, spille minigolf, køre go-cart og meget mere, det var skide skægt. Da vi kom tilbage skulle vi endnu engang ned og svømme. Ved aftensmaden stemte vi om, om vi skulle tage til Sankt hans aften i Biologisk Have eller om vi skulle blive hjemme og grille, det blev til Sankt hans aften i Biologisk Have. På vej hjem i bussen havde vi det vildt skægt fordi vi alle sammen var blevet overtrætte, og derfor var vi over – giret. Da vi kom hjem til vandrehjemmet var vi alle sammen ”død” trætte, så vi gik i seng kl. 23.30.

Lørdag 24 Juni – 2000

Kl. 5 om morgenen ringede klokken på værelse 5, men blev hurtigt slået fra. 1 time senere løb Kasper og Kenneth til Koldinghus ”Brænd lortet ned” citat fra Kasper.
Kl. 6.40 blev hele lejren vækket m. banken på døren af Kasper og Kenneth.
Kl. 7.00 spiste vi morgenmad, og derefter gik vi ned i svømmehallen, hvor vi svømmede tider, starter og vendinger.
Efter en hurtig frokost kl. 11.30 gik vi ned og tog vores svømme tøj, da vi skulle ud og ro i kanoer og direkte i svømmehallen derefter.
Vi sejlede/kæmpede i storm og rusk i tre timer. Efter det dårlige vej gav træneren en is, og så gik vi i svømmehallen, hvor vi svømmede holdkapper.
Aftensmaden, bestod af karry ris og Schnitzel. Da halvdelen af selskabet havde forladt spiserummet, blev drengene opsat på at tømme to efter pigerne gav op. Det løftede humøret hos især den mandlige del af selskabet, der 1½ - 2 liter vand hver og grinede af hinanden uden egentligt at vide hvad de grinte af. Efter 4 kander var tømt ville Kasper ud og hente 2 mere, men Charlotte stoppede ham.
Fordi Kasper havde hørt noget om skvulp i maven, begyndte Kenneth, Kasper og Karsten at løbe ned ad trappen ved vandrehjemmet, men opgav halvvejs ned pga. skvulp i maven.
Til sidst spillede vi rundbold på Kolding stadion, men spillet blev afbrudt af en masse tissepauser.
Bagefter blev Kolding hus målet for holdet. Holdet sluttede aftenen af med party i nr. 6. Nu går vi i seng og forbereder os til morgendagens drikkeri.

Søndag 25 Juni – 2000

Dagen startede med at vi stod op klokken lort om morgenen. Så pakkede vi lidt og derefter spiste vi morgenmad, morgenmaden bestod af det samme som de andre dage, men det er jo også fint nok, da den bestod af både brød, knækbrød samt ost m.m. Klokken 8 tog vi os en svømmetur, men det var der jo heller ikke noget nyt i. Kun en lillebitte bitte smule, nemlig den at trænerne havde givet os til at træne hinanden, med hver vores hjemmefra skrevne program. Da vi var færdige med at svømme, gik vi hjem og pakkede færdigt. Vi støvsugede, tømte skraldespandene og lagde dynerne ordentligt. Da vi endelig var færdige med det hele, spiste vi frokost. Og så skulle vi hjem. Det var rart selv om alle syntes at det havde været en god tur.

Tak for en rigtig god tur - Trænerne Kim & Jannie.

1998 Træningslejr

Dagbog fra trænignslejr i Sverige Åby 1998

Mandag d. 22 juni tog 10 svømmere og 2 trænere, Per og Micky, af sted til Åby Idrætscenter i Sverige på årets træningslejr. Svømmerne blev her delt op i grupper med 2 i hver og fik stillet til opgave at skrive dagbog, 1 dag pr. gruppe. Her er hvad der kom ud af det.

Mandag d. 22 / 6-1998

Dagen startede tidligt for talentsvømmerne fra Rishøj I.F. Vi skulle mødes foran svømmehallen, meget tidligt om morgenen, kl. 6.30. Regnen plaskede ned, men vores humør var i top og alle glædede sig til ture. Fik vi nævnt at afrejsen foregik meget tidlig om morgenen!!!
Fra Ølby St. gik det med tog med Københavns Hovedbanegård. Her skulle vi mødes med Micky, der er rigtig god til at finde de rigtige spor (ik’ Micky, op og ned af rulletrapperne!). Endelig fandt vi toget der skulle køre os til Helsingør. Sejlturen var hurtigt overstået, men de fleste nåede dog at runde supermarkedet… Fra Helsingborg skulle vi til Göteborg. Helsingborg St. lignede noget fra en spøgelsesfilm. Ikke et menneske i miles omkreds. I toget gik vi os noget af en tur (dvs. gennem 4 togvogne). Da vi endelig fandt vores pladser var de spredt over hele kupeen. En hånd til vores rejseselskab!!! På Göteborg St. skulle vi videre med bus, og den skulle bare lige findes!!! På busterminalen var der igen problemer med at orientere sig (ik’ Per og Micky). Bus afgangene stod lige over hovedet på os, men ak’. Vi fandt vores bus (endelig), og vi ankom da også til Åby campingplads. Per og Micky’s fine svenske sprog var til stor hjælp (HAHA). Vores trænere var dog storsindede trods alt og lod os svømmere få de tre hytter der var klar, mens de selv flakkede rundt og søgte husly, for regnen som piskede ned. Hytterne var fede nok, men sengetøjet manglede. Det kom dog i orden.
Fra kl. 16.00 skulle svømmehallen så afprøves og det var med nogenlunde succes og mange ømme muskler. En svømmer mistede sin nøgle, men fandt den igen (heldigt hvs’ Jan). Kl. 19.00 var der dømt hygge. Det foregik hos Per og Micky, hvor vi også skulle lave programmer til om tirsdagen. Herefter trak folk sig tilbage og kl. 23.30, var der ro i alle hytter fordi dagen havde været meget lang.


Tirsdag d. 23 / 6-1998

Vi stod meget tidligt op og naturligvis, friske som vi var løb vi 5 km. Efter løbeturen spiste vi morgenmad (som bestod af det sure juice og mærkelige youghurt). Senere skulle vi så i svømmehallen hvor Per’s videokamera kørte ivrigt. Hele holdet skulle nemlig filmes, så hver mand selv kunne se sine fejl (hvis der var nogen). Dette foregik på 50 meterbaner og alle var enige om at det havde været sjovt at prøve. Bagefter fik vi en velfortjent pause på et par timer, hvor man kunne gøre hvad man ville. Kl. 16.00 gik turen atter mod svømmehallen, hvor vi skulle svømme de programmer, som vi selv havde lavet mandag aften.
Kl. 18.30 var der aftensmad.
Efter maden var der igen en pause (dejligt). Vi mødtes senere i Per og Micky’s hytte, hvor der var saftevand og kage (som var bagt hjemmefra). Bagefter gik vi ud for at spille fodbold og det blev en kamp hvor alle, undtagen holdenes målmænd lavede noget. Alle hyggede sig selv om Per og Micky slagtede både deres med og modspillere, og sørgede for at deres hold tabte. Da vi var tilbage skulle Anne Mette se fodbold med råb og skrig. Derefter gik hun til ro og så kunne vi andre lukke vores øjne.

Onsdag d. 24 / 6-1998

Vi stod op klokken 6.30 og hold kæft hvor var det hårdt. En halv time senere løb vi en tur til Kuba. Vi skulle løbe 2500 m på 12 minutter. Kubaturen startede dårligt, fordi stadion var lukket, så det måtte foregå på en stor fodboldbane. Efter løbeturen strakte vi vores muskler ud, så de blev helt lange. 1 time senere skulle vi over i svømmehallen, hvor vi plaskede rundt i 2 timer. Herefter var der frokost. Efter frokost kom der to meget kiksede taxachauffører som skulle køre os ud til ”kanut”-center. Vi havde nemlig besluttet os for en lille sejltur. Vi lejede 6 ”kanutter”(kanoer red.), og det første Micky gjorde var at ”bortføre” Mette. Vi andre, som havde holdt os nogenlunde samlet sejlede rundt på hele søen for til sidst at holde hvil på en sød lille ø. 10 min inden vi nåede øen, var Anne Mette overbevist om at hun sen en ubåd og 2 min. Senere se Stine en bjørn(som bare var en hund). På øen var vi i ca. 20 minutter. Da vi skulle fra den igen skulle Kasper holde kanoen for Jan, med det resultat at Jan faldt lige på halen og selv om vandet kun var 30 cm. dybt, blev han alligevel gennemblødt. Hele optrinnet fik Per til at knække sammen af grin. Lidt senere mødte vi Mette og Micky igen og da vi ikke ville miste dem igen, sejlede vi ind. Da vi skulle hjem snød det svenske transportsystem os. Vi kørte med tre taxier, de kørte lige langt, men priserne var tre forskellige. Aftensmaden gik hurtigt og kl. 21.00 til 23.00 svømmede vi igen. Den sidste time spillede vi vandpolo. Det var sjovt at spille, men til sidst blev det lidt for vildt.

Torsdag d. 25 / 6-1998

Dagen startede med at vi endelig fik lov at sove længe, nemlig til kl. 7.00. Kl. 8-10.00, var vi i svømmehallen, hvor vi knoklede med korte distancer og sprint.
Efter den hurtigt fortærede frokost hvor Micky, i et mislykket forsøg på at ramme sin store mund, hældte kaffe ud over både bordet og sig selv, tog vi på sightseeing til Mölndal. Her gik vi rundt og kiggede på forretninger, men da alle var trætte samledes vi hurtigt på torvet. Mens nogen spiste is, hyggede Stine og Jannie sig med at skræmme livet af samtlige svenske pensionister og andre levende væsner på torvet, da de sprang 2 balloner i luften. Efter et par timer i byen, var det atter blevet tid til at komme i svømmehallen. Her svømmede vi mere distance og endnu mere sprint. Da det var overstået var der aftensmad (Det var spaghetti med ostesovs, så Micky gik på McDonalds). Efter maden var det blevet tid til at pakke og ordne hytter, men det blev dog hurtigt afbrudt af en heftig vandkamp mellem Micky og Jan, der dog endte brat, med en flænge i hovedet på Micky. Flængen blev dog hurtigt lappet sammen af Dr. Per, så aftenen kunne fortsætte med den sidste hygge. Her blev grinet og snakket, men vigtigst af alt blev turens kvajebadehætte uddelt. Vinderen blev Jan ( gæt selv hvorfor…), som nu skal svømme med den fra den 17 aug. Og en måned frem. Aftenen blev afsluttet med en meget udmattende rundboldkamp, hvor det ene vandpolohold skulle have haft revanche, men det fik de ikke(øv øv…). Det skal dog siges at vinderholdet havde to gode kort på hånden. Det var Mette som supersprinter og Kenneth, der med 5 ”homeruns” i træk blev holdets livredder.

Fredag d. 26 / 6-1998

Vi stod igen tidligt op, for at få styr på de sidste ting. Det gjorde vi indtil kl. 7.00, hvor der var morgenmad. Kl. 8.00 skulle vi i svømmehallen for sidste gang. Her blev der svømmet tider og afslapning. Herefter skulle hytterne ryddes (for nogen var det sværere end andre ik’ Micky) og vi fik udleveret vores madpakker. Madpakkerne der bestod af roastbeef og kartoffelsalat, blev fortæret i toget på vej hjem. Hjemturen var nok noget af det værste ved hele turen. Toget fra Göteborg var forsinket og fra at have 20 minutter at løbe på ved færgen, havde vi kun 5. Vi nåede den dog, men også kun lige. På den anden side var der også forsinkelser, som blev ved og ved. På nørreport st. tog vi afsked med Micky, for resten af sommeren. På hovedbanegården ville vores S-tog ikke mere, så vi måtte på et A+ tog, der standser hele vejen. Det sidste stykke hjem blev derfor meget langt. Kl. 18.01 ENDELIG hjemme på Ølby, til knus og kram fra forældre, sagde vi farvel og god sommer til hinanden. Derefter tog alle hjem, efter en tur vi nok ikke glemmer lig foreløbig.
Talentholdet vil gene takke Per og Micky, for en god tur med mange oplevelser. Vi håber at der også kommer et tilsvarende arrangement næste år.

Jan, Kasper, Kenneth, Karsten, Anne-Mette, Karen, Mette, Katrine, Jannie og Stine

2001 Træningslejr

Træningslejr 2001 i Fredericia

Dette år gik turen til Fredericia. Se billederne fra turen i Galleriet.

2002 Træningslejr

Med talentholdet på træningslejr i Rimini / San Marino i Italien

Så er vi hjemme efter en vel overstået træningslejr med talentsvømmerene i Rishøj IF. Svøm. Turen gik i år til Italien. Vi var af sted i skolernes efterårsferie - uge 42.
Det er første gang, vi har været så langt væk hjemmefra på træningslejr, siden vi i 1997 startede med at tage på træningslejr. Det er blevet en årlig tilbagevendende begivenhed for svømmeafdelingens talenthold.
Den første træningslejr gik til Sakskøbing i 1997, siden Åby i Sverige i 1998, Åbybro ved Ålborg i 1999, Kolding i 2000, Fredericia sidste år og endelig i år Rimini/ San Marino i Italien.
Drømmen har, lige siden vi startede med at tage på træningslejr, været at komme til det store udland. Den drøm har vi i år realiseret. Svømmerne på talentholdet har hjulpet til med at samle penge sammen, ved blandt andet at hjælpe til med uddeling af Stafetten - foreningsbladet- og deltage som hjælpere i andre events inden for Rishøj Idræts Forening.
Vi trænere har i foråret skrevet breve og lavet budget, som blev sendt ud til 50 forskellige firmaer i Køge og omegn, for at bede om deres sponsorstøtte til denne tur. Desværre var der ingen positiv respons. Heldigvis med svømmeafdelingens opbakning lykkedes det alligevel at få stablet denne tur på benene.
Og det har været en vellykket tur. Vi har været ti svømmere i alderen 11 til 20 år af sted samt to instruktører af sted. Vi var af sted sammen med Svendborg Svømmeklub, hvilket også var en oplevelse. Turen frem og tilbage foregik i bus. Det var en tur på godt et døgn; men det var ikke noget problem, det gav en god chance for det sociale samvær.
I løbet af den uge fik vores svømmere udfordret sig selv, og prøvet deres kræfter af, da de svømmede fire timer hverdag, hvilket er en del mere, end hvad de er vant til. Så det var nogle trætte svømmere vi havde med hjem, men de havde trods alt nydt turen, hvor de også havde fået en chance for at lære hinanden endnu bedre at kende.

Tak for en god tur!

Plask våde svømmehilsner jeres instruktører Stine og Charlotte

Dagbog lørdag den 12/10 2002

Alle svømmere mødte glade og spændte op på Ølby Station den 12/10 kl. 12, med stor forventning om en kanon træningslejr.
Vi vinkede farvel til vores forældre med et stort smil ved tanken om en forældrefri uge i Italien!!! Vi kørte til Nyborg, hvor vi skulle skifte til sovebus. Forud ventede der os 22 timers kørsel.
Da vi godt og vel var kommet over grænsen til Tyskland, holdt vi ind på en rasteplads for at strække benene og for at få lidt frisk luft. Senere på aftenen blev der sat en film på, som vi fik noget af tiden til at gå med at se. Klokken 2400 blev bussen lavet om, så vi kunne sove i den. Der var delte meninger om, hvor godt man lå.


Dagbog søndag den 13/10 2002

Klokken 0700 søndag morgen blev bussen igen lavet om, så vi igen kunne sidde i op. Resten af vejen gik med at se på den flotte natur. Og dem, som ikke fik sovet om natten, fik nu sovet.
Ved 12-tiden nåede vi endelig frem til det hotel i Rimini, hvor vi skulle bo. Da vi åbnede bagagerummet, fandt vi ud af, at der var gået hul på en vandslange, så meget af bagagen var blevet våd.
Lidt over to om eftermiddagen blev vi kørt til en svømmehal i San Marino, hvor der skulle svømmes et hårdt program. Vi svømmede på 50 meter baner, og da der ikke var klor i vandet ( det var der altså - trænerne ) var vandet meget tungt at svømme i.

Louise og Mette

Dagbog for mandag den 14/10 2002

Klokken halv syv blev hele banden vækket af Charlotte med en bestemt banken på døren. Efter banken på døren skulle der pakkes svømmetøj og spises klokken 7. Morgenmaden var “billig”-tørt brød og sur yoghurt! Efter morgenmaden gik turen mod svømmeren (svømmehallen) til 2 timers svømning. Samlet distance svømmet blev 4.150 meter, og så var vi flade og løbet tør for tid. Tre timer efter ankomst til svømmehallen gik turen “hjem ad” mod hotellet, hvor der blev hvilet en time, og så var der frokost. Frokosten var klart god, bestående af pasta med kødsovs og spyd med pomfritters.
Efter frokost gik vi i fællesskab en tur ned langs den gade vi bor på til et supermarked 7 minutter borte.
Direkte tilbage fra shopping gik det mod svømmeren, hvor vi var fra klokken 15-17, hvorefter Ove - vores buschauffør - kørte os hjem. Da vi kom hjem, gik vi atter på shopping i et par timer, før vi vendte tilbage for at spise.
Dinner bestod af: Kød, kartofler, æg og pasta, samt en halv fersken til dessert. Efter aftensmaden blev der nok engang ledt efter Ann-Sofies pung! Da eftersøgningen blev indstillet spillede vi Trivial Pursuit. Drengene og Ann-Sofie spillede lige mod Katrine og Søs inden spillet blev afbrudt!
........Og nu er alt stille!

Kenneth og Ann-Sofie

Dagbog for tirsdag den 15/10 2002

Vi blev vækket klokken 0630, og klokken 0700 spiste vi morgenmad.
Klokken 0745 kørte vi til svømmehallen. Så svømmede vi 2 timer, og det var pænt hårdt.
Lige efter svømningen kørte vi til San Marino, hvor vi shoppede et par timer og var oppe i et højt tårn, og se ud over landet.
Så ville vi ellers have været på torturmuseerne, men begge steder var lukkede.
Senere kørte vi tilbage til svømmehallen, hvor vi skulle svømme 2 timer.
Som en glædelig overraskelse, fik vi Svendborgs træner Tommy over for at øve vendinger med os. Efter endt træning tog vi tilbage til hotellet og spiste aftensmad: Pasta, hakkebøffer med fritter.
Efter aftensmaden var der massage på værelserne, og derefter var det godnat og sov godt!!

Kasper og Trine

Dagbog for onsdag den 16/10 2002

Vi spiste morgenmad kl.0700, og så tog vi til træning. Vi skulle kun svømme en gang i dag. Det var et udholdenheds-program. Efter træningen tog vi til Bologna, hvor vi skulle shoppe; men Kasper ville med Svendborg holdet til Ferraribyen.
Da vi andre var i Bologna, skulle vi selvfølgelig kigge på nogle udstillinger. Vi så de to skæve tårne i Bologna. Efter det fik vi lov at gå rundt i byen på egen hånd. Klokken 1700 blev vi hentet i bussen og kørt til hotellet. Godnat og sov godt!

Kaspers beretning fra Ferrari

Om onsdagen fik jeg min dag alene væk fra de andre fra Rishøj.
Jeg tog til Ferrarimuseerne sammen med Svendborg.
De andre ville hellere kigge på meget gamle ting.
Det startede med, at vi satte de andre af i Bologna, og så kørte vi til Modena. Vi kørte cirka en time til byen, hvor der var et meget flot Ferrarimuseum. Her så man alle bilerne på tæt hold, også F1-bilerne. Derefter kørte vi over til deres testbane, hvor der var et løb med gamle Ferrarier. Efter at have set det, kørte vi til deres fabrik. Over for den lå der en meget flot Ferrari shop, hvor man kunne købe alt med et Ferrari logo på, der var blandt andet askebægre, et gammelt F1-rat og en gammel knastaksel.
Derefter kørte vi hjem igen. Alt i alt var det en meget god dag, og nok mere spændende end at kigge på gamle ting!

Godnat og sov godt!

Jan og Søs (Kasper Ferrari)

Dagbog for torsdag den 17/10 2002

Som sædvanlig blev vi vækket tidligt om morgenen - klokken 0630, og morgenmaden serveret klokken 0700. Der var stor mangel på boller og nutella, hvilket betød en hård start på dagen for Rishøj svømmerne. Vi startede for alvor dagen med to timers svømning klokken 0830.
Dog var der indlagt leg den første halve time! Efter en umættende frokost tog et par stykker på stranden; men det var dog ikke alle der var i vandet.
Så var vi i svømmehallen igen, igen! Efter et hårdt program med masser af ben og sprint kom dagens sjove indput: Kasper (vi svømmer på 50 meter baner) og Kasper stiller et “velovervejet” spørgsmål: “Hvor mange baner er så 25 meter?!” Det er så her Kaspers nye ven kommer ind i billedet! Vi drog alle en tur ud og brugte vores sidste penge. Vi ( pigerne ) gjorde holdt ved en skrammelbutik. Her fandt vi så Kaspers nye ven - kvajehuen - som gik til ham senere om aftenen, for bemærkningen i svømmehallen.
Resten af aftenen gik med at pakke! Pakke meget hurtigt og efter Stines (træneren) mening. Ja, mere har vi ikke for denne gang.

P.S. Nå jo! Søs har i dag lært os et ordsprog på sønderjysk: Venne gehe tog? Venne mand han fyffe i fløjt! Then gehe tog. Oversættelse: Hvornår går toget? Når manden fløjter i fløjten, så går toget.
(Man skulle jo nok have været der!)

Godnat og sov godt!

Katrine og Malene

Dagbog for fredag og lørdag den 18 & 19/10 2002

Ja, så var dagen kommet, hvor vi skulle til at vende næsen mod Danmark igen.
Folk blev sædvanligvis vækket halv syv og morgenmaden var klokken syv.
Jeg ( Charlotte ) havde dog vækket Katrine klokken seks, da vi havde givet hinanden hånden på at gå ned til stranden og morgenbade! Og badet det fik vi da!
Efter morgenmaden blev værelserne ryddet, og Stine og jeg tjekkede igennem for glemte sager.
Klokken cirka otte kom en italiensk bus, og kørte os til svømmehallen.
Den første time blev der svømmet seriøst, og den sidste time havde vi i samarbejde med Svendborg arrangeret nogle holdkapper af forskellige arter - nogle mere seriøse end andre.
Holdene var miksede, og det så ud som om, at svømmerne havde det sjovt!
Så var det i omklædningen for sidste gang!
Tilbage på hotellet fik vi pakket bussen, spist frokost og så var det ellers af sted mod Danmark.
Vi fik lov, efter svømmernes høje ønske, at se Pearl Harbour.
Det mest interessante på turen hjem, var da “kvajehatten” skulle uddeles! De nominerede var....... og Malene vandt stort til resten af bussens store morskab. Mette vandt et par colaer fra chaufføren, da han kom med nogle gåder til bussen, som Mette var mest kvik til at klare!
Lørdag morgen vågnede vi op i Tyskland, hvor folk lige kunne nå at brænde de sidste penge af.
I Kolding tog vi afsked med Svendborg og med Ove og Åse (vores chaufførere).
Og så var vi hjemme! Efter en dejlig uge med en halv snes trætte svømmere og to trætte trænere! Tak for en god tur! Godnat og sov godt!

De to trænere Stine og Charlotte

2004 Træningslejr

Dagbog fra trænignslejr i Aabybro 2004
Mandag den 21. juni 2004

Kære dagbog!
I dag tog vi af sted. Klokken ti minutter over otte skulle vi mødes på stationen og toget kom klokken 5 minutter over halv ni. Vi tog toget der kørte til Roskilde. Så skulle vi med et andet tog fra Roskilde til Ålborg. Fra Ålborg tog vi bussen til Åbybrohallen. Vi skulle svømme klokken 16. Vi ankom cirka klokken 15 og så pakkede vi vores ting ud. Vi hjalp hinanden med at komme sengelinned på sengene.
Vi synes det var lidt hårdt at svømme 2 timer i stedet for kun en. Til sidst måtte vi hoppe lidt fra vipper. Derefter gik vi ind og klædte om. Endelig skulle vi spise. Alle var ved at dø af sult. Efter maden gik alle drengene over i den lille gymnastiksal og spillede bold. Nu skulle vi over og have muffins og sodavand. Og bagefter hyggede vi os meget med at skrive dagbog.
Hilsen drengene


Tirsdag den 22. juni 2004

Kære dagbog!
Det har været en rigtig hård dag i dag. Vi har svømmet i lang tid. Jeg er rigtig glad for at jeg har lært at svømme crawl rigtig. I dag lærte vi at lave startspring. Vi har også lært at svømme brystsvømning.
Vi sover på et lille værelse os fire piger. Der er tre køjesenge, seks skabe, et bord og fire stole. Vi hygger os rigtig meget sammen og vi spiller meget kort.
Vi får rigtig god mad. Ind til videre har jeg kunnet lide det hele.
Vi er fire piger og fem drenge med her på turen.
p.s. vi hygger os rigtig meget sammen alle sammen.
Hilsen Kathrine


Tirsdag den 22. juni 2004

Kære dagbog!
I dag skulle vi tidligt op og svømme. Vi har et lille værelse. Vi har det meget sjovt. Pigerne spiller meget kort (uno) mens drengene farer rundt og er næsten ikke på deres værelse. Vi svømmer meget hårdt - 4 timer om dagen. Vi har ikke haft nogle store problemer vi ikke kunne klare. Maden er god nok. Klokken cirka otte om aftenen er der nogle der har haft kage med (noget af den var bare mast).
De fleste af drengene er meget glad for at spille bold i 15-20 minutter. Der er nogle, der ikke vil hjem, fordi det tog så lang tid at tage med togene. I dag er der mange, der skal se fodbold, da det er Danmark mod Sverige…. Men det gider ingen af pigerne. I stedet spiller vi kort og skriver dagbog. Men godnat da vi skal på tur hele dagen og bagefter til Sankt Hans.
Hilsen Tanja


Onsdag den 23. juni 2004

Kære dagbog!
I dag stod vi op halv syv. Vi svømmede fra klokken 7-9 og halv 10 spiste vi morgenmad. Vi skulle nemlig i Fårup Sommerland. I starten var det meget sjovt; men klokken et ville nogle i badeland; men Michael, Jeppe og Bjørn ville hellere lave noget andet. Så begyndte det at regne så småt, men det blev værre. Så kom bilen, der skulle hente os lige til tiden. Vi var alle våde. Da vi kom hen til Aabybro hallen skiftede nogle tøj, og så spiste vi aftensmad.
Hilsen drengene


Torsdag den 24. juni 2004

Kære dagbog!
I dag skulle vi op klokken 6.30, og vi skulle svømme allerede klokken 7.00. Vi svømmede fra klokken syv til klokken ni. Det var meget hårdt (især for dem, som var meget trætte). Cirka klokken 9.30 spiste vi morgenmad.
Pigerne sad og spillede på værelset, mens drengene larmede en del. Og bankede på væggen.
Klokken 12.00 skulle vi ned og spise. Vi fik rugbrød, frikadeller og fiskefilet.
Så gik vi alle i byen, for at købe noget slik, som vi kunne spise i toget fredag. Så spillede pigerne uno igen. Vi så også fjernsyn.
Klokken 16 skulle vi svømme igen (fra kl. 16 til kl. 18)
Så spiste vi igen kl. 18.30. Vi spaghetti med kødsovs og nogle tog ketchup på.
Vi fik besked på, at vi skulle pakke, og det skulle være pakket kl. 21.00. Drengene havde rodet meget på deres værelse, så de havde meget travlt, for de skulle også nå at rydde op i gymnastiksalen.
Da vi havde pakket lidt, så vi fjernsyn, en af pigerne faldt i søvn!!!
Drengene havde nået at pakke alle deres ting, men der lå stadig en masse skrald på gulvet.
Vi skulle sove senest klokken 22.00.
Hilsen pigerne


Fredag den 25. juni 2004

Kære dagbog!
Så blev det fredag og dagen hvor vi skulle vende næsen hjemad. Men inden da, var der lige tid til en lille morgentræning. Vi svømmede lidt distance, hvor der var en time til rådighed. Det blev til nogle gode distancer for alle svømmere. Så fik de noget tid at lege i, men da der var gået ti minutter af denne tid gik de fleste i bad. Jeg tror efterhånden at den sidste energi var opbrugt. Efter morgenmaden var der lidt tid og så var det ellers tid til at fange en bus til Ålborg og i Ålborg et tog mod Roskilde. Ved 18 - tiden fredag aften var vi igen på Ølby station, hvor forældrene tog imod deres trætte svømmere. Tak for en god tur.
God sommerferie til alle og vi ses friske og veludviklede til en ny sæson.
Plask våde svømmehilsner Lars, Bianca og Charlotte